Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Παρουσίαση προγράμματος HELIOS για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Αναρτήθηκε: 12.02.2018

Το πρόγραμμα HELIOS (HELlenic IntegratiOn System), θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο υπουργείο Εσωτερικών από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων.

Το πρόγραμμα HELIOS (HELlenic IntegratiOn System) αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέταση των δυνατοτήτων εφαρμογής πολιτικών αποκεντρωμένης ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

Υλοποιείται υπό το συντονισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αξιοποιεί μέτρα που υλοποιούνται ήδη όπως η εκπαίδευση, η χρηματική βοήθεια, η στέγαση, συνδυάζοντάς τα με νέες υποστηρικτικές δράσεις σχετικά με την επαγγελματική ζωή, τους κοινωνικούς δεσμούς και την κοινωνική συμμετοχή.

Κατά την πιλοτική φάση, οι δράσεις αφορούν ένα δείγμα πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών, περίπου 80 άτομα στη Λιβαδειά και 40 στη Θήβα. Στους δύο Δήμους προσφέρονται διαφορετικές επιλογές στέγασης, διαμερίσματα στη Λειβαδιά και Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στη Θήβα.

Η αρχική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί σε έξι μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη έξι μήνες, εφόσον κριθεί απαραίτητη η παράτασή του και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Στόχος του είναι, να δημιουργήσει ένα μοντέλο ένταξης προσφύγων και μεταναστών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Επικράτειας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος