Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
 

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς Χανίων

Αναρτήθηκε: 25.01.2018

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για δημοπράτηση, μέσα στο 2018, του έργου της αποκατάστασης – προστασίας της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Το θέμα συζητήθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των εκ των μελετητών του έργου πολιτικού μηχανικού Σταύρου Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα συμφωνηθεί η οργάνωση της διαδικασίας για την εκτέλεση των εργασιών, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

«Έχουμε τη μελέτη, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των καταστηματαρχών της αγοράς για το χρόνο των εργασιών», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να γίνει η δημοπράτηση απαιτείται να έχει εξασφαλιστεί το σύνολο της χρημάτων που απαιτούνται. « Ήδη έχουμε εξασφαλίσει με απόφαση του 2015 του τότε υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για το έργο απαιτούνται περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ. Το  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι διατεθειμένο μετά από επαφές που είχα  να μας χορηγήσει δάνειο 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο εκτιμώ ότι θα χρειαστεί, αν υπολογίσουμε και τις εκπτώσεις, να δανειστούμε 4- 5 εκατομμύρια ευρώ», υποστήριξε ο κ. Βάμβουκας τονίζοντας παράλληλα ότι η σύναψη του δανείου θα πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Πριν την σύσκεψη οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν αυτοψία σε χώρους της δημοτικής αγοράς και η συγκεκριμένη αγορά των Χανίων αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης. Εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα υπήρξε το εμπορικό κέντρο της πόλης. Σε όλο αυτό το διάστημα οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα να εχει υποστεί εκτεταμένες φθορές τόσο στο κυρίως κτήριο όσο και στην οροφή.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος