Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
 

Ρέθυμνο:Έρευνα με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας

Αναρτήθηκε: 22.01.2018

Η καταγραφή κυκλοφοριακών δεδομένων σε πληθώρα σημείων του οδικού δικτύου του Δήμου Ρεθύμνης, με παράλληλες έρευνες και ερωτηματολόγια αναφορικά με θέματα μετακινήσεων, είναι ο στόχος έρευνας  κυκλοφοριακών δεδομένων που υλοποιείται  από το Δήμο και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CIVITAS DESTINATIONS».

Ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας, ο οποίος, μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης, συμμετέχει στο «CIVITAS DESTINATIONS», που υλοποιείται στο πλαίσιο του HORIZON 2020 και αφορά στοχευμένες δράσεις ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας για καθαρές, ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές για κατοίκους και επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η συμμετοχή στην έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού από τη συλλογή των δεδομένων θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν τη συνολική προσπάθεια του Δήμου να γίνει το Ρέθυμνο πρότυπο βιώσιμης ευρωπαϊκής πόλης.

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου  και ο δήμος, ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ζητάει από τους πολίτες αφενός την κατανόηση σε ενδεχόμενες, μικρής έκτασης και διάρκειας, οχλήσεις που ίσως υποστούν κατά την κυκλοφορία τους στην πόλη, αφετέρου τη συνεργασία με εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους (του δήμου) για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που θα τεθούν στη διάθεσή τους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CIVITAS DESTINATIONS» επιδιώκει να βοηθήσει και να ενισχύσει, μεταξύ άλλων, και τον Δήμο Ρεθύμνης, ώστε να ενισχύσει τις υποδομές της πόλης με έργα σχετικά με τις κυκλοφοριακές απαιτήσεις αλλά και την πορεία προς μία βιώσιμη πόλη, αλλά και να αναδείξει τα οφέλη καινοτομικών παρεμβάσεων σε επίπεδο προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολιτισμό, την ταυτότητα αλλά και το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος