Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Κέρκυρα: Η Πινακοθήκη του Δήμου μαζεύει βιβλία και … είναι για καλό! 

Αναρτήθηκε: 05.01.2018

Με διάθεση εξωστρέφειας για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και με έμφαση στο δικαίωμα του κάθε πολίτη για πρόσβαση στο πολιτιστικό περιβάλλον, η Πινακοθήκη του Δήμου συγκεντρώνει βιβλία με σκοπό τον εμπλουτισμό της -υπό διαμόρφωση- Βιβλιοθήκης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Παιδικά παραμύθια, εικονογραφημένα, μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές αλλά και βιβλία για την τέχνη, την ιστορία, την φιλοσοφία, βιβλία καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, χωρίς φθορές.

Το εγχείρημα για την δημιουργία της Νοσοκομειακής Βιβλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που ξεκίνησε το 2016, συντονίζει ο  Πέτρος Κωσταγιόλας, Επ. Καθηγητής του Ιονίου Παν/μίου, με φοιτητές/τριες Πρακτικής Άσκησης (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής) και εθελοντές, στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Επιστημονικό Συμβούλιο και τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ.  Φοίβο Κακαβίτσα.

Στόχο αποτελεί, η Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας πέραν του επιστημονικού περιεχομένου της, να αναπτύξει συλλογή προσβάσιμη σε όλους τους ασθενείς, μικρούς και μεγάλους.

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα πραγματοποιείται  έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου κατά τις ημέρες & ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης (Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00).

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος