Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Π. Τζεντιλόνι: Στην Ένωση παραμένει το εμπόδιο των εσωτερικών συνόρων και του κανονισμού του Δουβλίνου

Αναρτήθηκε: 15.12.2017

«Παραμένει το εμπόδιο των εσωτερικών συνόρων και του κανονισμού του Δουβλίνου», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στις χθεσινές εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. «Σε ό,τι αφορά τους κανόνες του Δουβλίνου και τα ενδοευρωπαϊκά σύνορα, δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε την αντίσταση των χωρών του Βίσεγκραντ, οι οποίες απορρίπτουν την απόφαση για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις», δήλωσε ο Τζεντιλόνι.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «ενδεχόμενο άνοιγμα, ώστε να θεωρηθούν μόνο μια επιλεκτική δυνατότητα οι κανόνες που αφορούν τις μετεγκαταστάσεις των προσφύγων, δεν βρίσκει σύμφωνη την Ένωση».

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «μπορεί κανείς να ελπίζει ότι οι επιτυχίες στην καταπολέμηση της παράνομης μεταφοράς μεταναστών και, κατά συνέπεια, η μείωση των ροών παράτυπης μετανάστευσης, μπορούν να συμβάλουν στο όλο κλίμα της συζήτησης για τους εσωτερικούς κανόνες».

Ο Τζεντιλόνι διαπίστωσε πως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό επιτελέσθηκε πρόοδος, ιδίως σχετικά με «την λεγόμενη εξωτερική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα ευχήθηκε να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος και σε ό,τι αφορά την διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων, την παρέμβαση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κέντρα κράτησης στην Λιβύη, καθώς και να προχωρήσει επίσης η πολιτική που αφορά τους υποβοηθούμενους -με οικονομικά κίνητρα- επαναπατρισμούς μεταναστών.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος