Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Τσεχία- Α. Μπάμπις: Η ΕΕ δεν πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί πρόσφυγες, γιατί θα ενισχύσει την ακροδεξιά

Αναρτήθηκε: 09.12.2017

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων, διότι αυτό μπορεί να ενισχύσει τα ακραία κόμματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη να παραπέμψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Ο Μπάμπις, η κυβέρνηση του οποίου αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, επανέλαβε τη στάση της χώρας του στο θέμα των προσφύγων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποσύρει την προσφυγή ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να διαπραγματευτούμε για το θέμα και να προσφέρουμε εναλλακτικές, όπως η φύλαξη των συνόρων ή η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες. Αλλά δεν θέλουμε πρόσφυγες», τόνισε ο Μπάμπις σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Pravo.

Ο Μπάμπις θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το προσφυγικό.

Οι Τσέχοι έχουν αρνηθεί τη μετεγκατάσταση στη χώρα τους αιτούντων άσυλο, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με τον Μπάμπις, αν η ΕΕ συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Τσεχία, θα ενισχύσει τα ακραία στοιχεία. «Η ΕΕ πρέπει να κατανοήσει ότι, αν δεν ακούσει τις προτάσεις μας, τότε η επιρροή των ακραίων κομμάτων όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ή το τσέχικο SPD, η στρατηγική των οποίων είναι ουσιαστικά να καταστρέψουν την ΕΕ, θα ενισχυθούν», προειδοποίησε.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος