Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Α. Παρίσης – ΠΕΔ  Ι. Νήσων: Πρόγραμμα της κυβέρνηση η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αναρτήθηκε: 01.12.2017

«Γνωρίζουμε τι πάει να πει Ευρώπη και ποιά είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, και δεν έχουμε καταλάβει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πως θα διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Παρίσης.

Αναφερόμενος στις υφιστάμενες για την Αυτοδιοίκηση συνθήκες, και με την περικοπή των πόρων της κατά 60%, είπε ότι οι αιρετοί βρίσκονται καθημερινά υπόλογοι σε ανώνυμες καταγγελίες.

Όσον αφορά στο θέμα της έκπτωσης ενός δημάρχου από το αξίωμά του, επεσήμανε εμφατικά : « Ποιος ασχολήθηκε να πει ότι εκπίπτει, αλλά μετά τη δικαστική απόφαση; Εδώ φτάσαμε σε σημείο με το νόμο του Κατρούγκαλου να προσλάβουμε όλους τους επίορκους. Είναι δυνατόν να λείπουν 400.000 από το ΙΚΑ και την άλλη μέρα να τον προσλαμβάνεις ή από των Αλλοδαπών το ταμείο να λείπουν 300.000 € και να είμαστε υποχρεωμένοι να τον προσλάβουμε; Όταν αυτός ο άνθρωπος μέχρι να τελεσιδικήσει θα έχει τραβήξει σήμερα μια 8ετία. Οπότε θα έχει βγει και στη σύνταξη».

Ο κ. Παρίσης στην ομιλία του έθιξε και το θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: «Και τι προσφέρει η Αποκεντρωμένη; Όταν εμείς όλοι έχουμε την πλειοψηφία να κυβερνήσουμε σήμερα και περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εγκριθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη και να περιμένεις ενάμισι μήνα για  μια απόφαση να μεταφέρεις ένα περίπτερο λόγω ενός έργου, για είκοσι μέρες προσωρινά σε μια άλλη θέση».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος