Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Α. Κανταράς, «Συντονισμός  Αιρετών»: Τρικ της κυβέρνησης η απλή αναλογική  για να αποκρύψει τα υπόλοιπα

Αναρτήθηκε: 01.12.2017

Η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση,  όσο κι αν διανθίζεται από πολύ ωραίες, λέξεις όπως εξορθολογισμός, βελτιστοποίηση, αναδιοργάνωση, , αξιολόγηση στο τέλος θα οδηγήσει σε μια Αυτοδιοίκηση που οι πολίτες θα τη στηρίζουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη, θα είναι δηλαδή ένας εισπρακτικός ανταποδοτικός μηχανισμός.

Αυτό τόνισε ο Α. Κανταράς, εκπρόσωπος του «Συντονισμού Αιρετών, συμπληρώνοντας  ότι αυτό περιέγραψε και ο υπουργός Εσωτερικών.

«Μιλάμε, είπε,  για ατέλειωτες αξιολογήσεις, οι οποίες τι κάνουν, επικαιροποιούν επί το δυσμενέστερο τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και προσθέτουν και καινούργια. Εμείς δεν  αποδεχτήκαμε αυτή την κατάσταση. Κρεμάστε μας. Δεν αποδεχόμαστε τα μνημόνια. Δεν αποδεχόμαστε αυτό που εφαρμόζεται τώρα ως τριετής στρατηγική μεταρρυθμίσεων. Όχι γιατί δεν θέλουμε την οργάνωση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αλλά ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα μοντέλο της επιτροπείας που οδηγεί σε συγκεκριμένους στόχους και εξυπηρετεί την επιτροπεία και όχι τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Κανταράς χαρακτήρισε  ως «τρικ», τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, για να θολώσει, να αποκρύψει τα ουσιαστικά, τα υπόλοιπα, ξεκαθαρίζοντας ότι η παράταξή του είναι υπέρ της απλής αναλογικής.

Αυτό, είπε,  μαζί με άλλα τρικ τελευταία, όπως η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου, για τα δικαιώματα, για την κάνναβη και λοιπά,  χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν ένα ψεύτικο ανταγωνιστικό δίπολο.

Ο κ. Κανταράς τόνισε ότι ορθώς η ΚΕΔΕ, και από τη πίεση της παράταξής του αλλά  και της παράταξης του κυρίου Κοιμήση, αποχώρησε από το διάλογο- παρωδία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αλλά και ότι τώρα, ορθώς επιχειρεί  η ΚΕΔΕ το δημόσιο διάλογο  και όχι το διάλογο του γραφείου του υπουργού, που βάζει μια βολική ατζέντα.

Κάλεσε δε τους σύνεδρους να προχωρήσουν τώρα στη συγκρότηση ενός «μετώπου αιρετών εργαζομένων, τοπικών κοινωνιών, να σταματήσουμε αυτή την κοροϊδία την οποία ήρθε να μας παρουσιάσει ο εκπρόσωπος του κυρίου Πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Εμείς σε αυτή τη γραμμή είμαστε παρόντες».

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος