Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
 

Γ. Ιωακειμίδης-Επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης»: Τυφλή αντιπαράθεση διοίκησης ΚΕΔΕ στη λογική πτώσης της κυβέρνησης   

Αναρτήθηκε: 01.12.2017

Για «μια Αυτοδιοίκηση που κοιτάζει αμήχανη, κουρασμένη, απογοητευμένη», τις δικές της εκλογές, που πια είναι πάρα πολύ κοντά, έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξη  «Νέα Αυτοδιοίκηση» στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, και δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη,  Γ. Ιωακειμίδης, στην τοποθέτησή  του στο τακτικό συνέδριο .

Παράλληλα άσκησε  αυστηρή κριτική με αποδέκτες,  τη διοίκηση της Ένωσης, και την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και την κυβέρνηση.  Προχωρώντας σε εκτίμηση των χειρισμών των τελευταίων 2,5 χρόνων, έκανε λόγο για «μια τυφλή αντιπαράθεση» της Διοίκησης της ΚΕΔΕ, μαζί με την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», «σε μια λογική να πέσει η  κυβέρνηση, να τελειώνουμε».

«Και πού φτάσαμε τώρα; Είμαστε στον τρίτο χρόνο, τον συμπληρώνουμε. Κέρδισε κάτι αυτή η λογική; Είναι κερδισμένη αυτή η συνδιοίκηση της ΚΕΔΕ από αυτά που αποκομίσαμε αυτά τα τρία χρόνια; Και φυσικά όχι. Αν το είχαμε διαχειριστεί με έναν άλλον τρόπο θα είχαμε κερδίσει; Δεν το ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε» πρόσθεσε ο κ. Ιωακειμίδης.

Όπως είπε, τώρα,οι αιρετοί έχουν μπει στο δέτερο μισό της θητείας τους, η αγωνία όλων είναι η επανεκλογή τους.  «Και άρα λοιπόν κανείς δεν μπορεί να περιμένει αυτή τη στιγμή από την Αυτοδιοίκηση να ορθώσει αντιστάσεις, να παλέψει, να κάνει, να δείξει, γιατί είναι άλλο το κλίμα πια. Τον καλό καιρό που θα έπρεπε να το κάνουμε, τον χάσαμε».  Τώρα,όπως διαφαίνεται  οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, γεγονός που κάνει όλους τους δημάρχους να έχουν μια μεγάλη αγωνία.

Όλα αυτά απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν αντιμετώπισε με τον δέοντα σεβασμό τα θέματα Αυτοδιοίκησης, είπε στη συνέχεια ο Γ. Ιωακιμείδης, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που ήρθε να διοικήσει το ΥΠΕΣ, χωρίς πρόγραμμα. «Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι της απλής αναλογικής, που ήταν πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπόλοιπο κομμάτι πώς θα φτιαχτεί ο καινούργιος χάρτης, δεν υπήρχε πρόταση».

Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς χειρισμούς,  έκανε λόγο για  μακρά διαδικασία  διαβούλευσης, και  τελικά μπήκε στο συρτάρι, χωρίς οι αιρετοί να  έχουν δει την πρόταση, η οποία δεν έχει έρθει και όταν έρθει, δε θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης. «Φοβάμαι λοιπόν ότι μπορεί να δούμε πράγματα που να είναι τελείως έξω από τη δική μας λογική. Τη λογική την αυτοδιοικητική».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος