Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Π. Κουρουμπλής: Η αυτοδιοίκηση να αναδείξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Αναρτήθηκε: 01.12.2017

Την ευχή, το συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στα Ιωάννινα “να είναι αφετηρία και απαρχή νέων πρωτοβουλιών , νέων προσπαθειών που θα φέρουν στο επίκεντρο των πραγμάτων, τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης”, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ενώπιον των αυτοδιοικητικών της χώρας.

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στους δημάρχους της χώρας, τόνισε πως “εκείνο που έχει σημασία, είναι να μπορούμε κάτω και από πολύ δύσκολες συνθήκες να βρούμε λύσεις, και η αυτοδιοίκηση να αναδείξει πραγματικά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να διεκδικήσει μέσα από αυτήν την αλλαγή του Καλλικράτη, αυτά που δικαιούται”. Ωστόσο, επισήμανε πως οι αιρετοί μπορούν να έχουν αποφασιστικούς συμμάχους ,”που έχουν και το πολιτικό κουράγιο δημόσια να τοποθετούνται πάνω σε αυτά τα ζητήματα, που είναι τέτοια που ξεπερνούν τον εαυτό του καθενός, την πολιτική σκοπιμότητα που διακατέχει τον καθένα”.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απέδωσε τα εύσημα στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ρόλο της και επισήμανε πως έχει ακόμη ουσιαστικό ρόλο να παίξει, “όχι μόνο στους τομείς των κοινωνικών παροχών ή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που και εγώ προσωπικά πιστεύω πως κάποια στιγμή πρέπει να περάσει στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στην παραγωγική – όπως έλεγε ο Γ. Γεννηματάς – ανασυγκρότηση. Πρέπει η αυτοδιοίκηση να απαλλαγεί ακόμη και από αδυναμίες που της έχουν χρεώσει, άλλοι καλόπιστα και άλλοι κακόπιστα”.

Η κοινωνία, σημείωσε, αυτή την στιγμή έχει ανάγκη, η αυτοδιοίκηση να κάνει την μεγάλη διαφορά, αξιοποιώντας την τεράστια δύναμή της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το πνεύμα διακατέχει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, την διοίκηση και όλους. “Οι άνθρωποι είναι συντελεστές των ανατροπών και των αλλαγών, με το έργο, την υπομονή, το πείσμα τους. Πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση έχει μια μεγάλη ευκαιρία” είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος