Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Γ. Ιωαννίδης-ΔΗΣΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική προσπαθεί  να διασώσει  ό,τι μπορεί

Αναρτήθηκε: 30.11.2017

Την αποκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην κοινωνική πρόνοια, στον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, όπως είναι σε όλη την Ευρώπη, πρότεινε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γ. Ιωαννίδης, ζητώντας τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με τη δημοσιονομική αποκέντρωση.

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο,  επεσήμανε πως στο θέμα αυτό, “έχει καταδειχθεί από πάρα πολλούς, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός συστήματος κατ’ ουσίαν χειραγώγησης, γιατί περί αυτού πρόκειται και έχουν νομίζω αναδειχθεί με τρόπο διάφανο και καθαρό και ποιοι είναι και οι σκοποί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην καλύτερη εποχή του, έχασε τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές του 2014, συρρικνώνεται παντού, θα χάσει, θα πάθει πανωλεθρία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και προσπαθεί να διασώσει ότι μπορεί”, είπε.

Ανέφερε ότι, αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις, “γιατί θα έχουμε την αλλαγή ενός κομβικού σημείου της αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης χωρίς μελετημένη αλλαγή, για το πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει στο σύστημα διακυβέρνησης Δήμων και Περιφερειών.

Στην πραγματικότητα βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν πονάει πραγματικά αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Αυτό που τους νοιάζει είναι να υπάρχουν δυνατότητες, μικρές μειοψηφίες, να αποκτήσουν τοπικά ισχύ και να είμαστε σε ένα διαρκές αλισβερίσι, κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος