Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Κοζάνη: Δρομολογείται η ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ με προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Αναρτήθηκε: 18.11.2017

Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο για ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ στην Κοζάνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη τα πρώτα βήματα με τον χαρακτηρισμό ως αξιόλογου τεχνικού έργου, καθώς και τις προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση.

Η πρώτη αυτή φάση θα εμπλουτιστεί το επόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου με τη δημόσια διαβούλευση που θα γίνει για τη χωροθέτηση του σχεδιασμού, ενώ προχωρά και το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο επισημαίνοντας παράλληλα ότι, επιδιώκεται η πρόκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος σε πανελλαδικό επίπεδο. Πολύ σύντομα αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Από την πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στάθηκε όμως ιδιαίτερα στην ύπαρξη ετοιμότητας για την χωροθέτηση καθώς εκκρεμούν μια σειρά πολεοδομικών και ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έκανε λόγο για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με πολλούς αστερίσκους.

Η περιοχή του ΟΣΕ έκτασης 171.565,85μ² παραχωρήθηκε στο δήμο Κοζάνης.  Η αξιοποίηση της  έκτασης εντάχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) του δήμου Κοζάνης που  αφορά σε παρεμβάσεις κοινωνικής – περιβαλλοντικής – οικονομικής αναβάθμισης, αναζωογόνησης και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του νοητού άξονα με αφετηρία την πρόσφατα αναπλασθείσα κεντρική πλατεία Νίκης της πόλης και τέρμα την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ.

Ειδικότερα το σχέδιο ανάπλασης  προβλέπει τη δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου με εκτενείς χώρους πρασίνου, πάρκο αναψυχής και περιβαλλοντικής αγωγής, και ήπιες παρεμβάσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Παράλληλα θα προβλεφθούν χώροι  για τις λειτουργικές ανάγκες του σταθμού και διαμόρφωση στεγασμένης λαϊκής  αγοράς με κλειστές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μικρής κλίμακας  για την εξυπηρέτηση της εβδομαδιαίας κεντρικής λαϊκής αγοράς Κοζάνης, περιοδικών εκθέσεων τοπικών προϊόντων και άλλων δραστηριοτήτων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος