Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: Εκδηλώσεις μνήμης – «Πώς ανέχεσαι ΝΑ ΖεΙς μαζί τους;»

Αναρτήθηκε: 18.09.2017

Εκδηλώσεις μνήμης  με πορεία διαμαρτυρίας και συναυλία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην περιοχή. Η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού και αντιρατσιστικά σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 17.00 στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε, από εκεί θα πορευτούν στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και θα καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 20.00 θα ξεκινήσει συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑ ΖεΙς μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.
«Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος» αναφέρει ανακοίνωση με δήλωση της οικογένειας Φύσσα.
Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης δικαστικής βραδυπορίας οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν να προκαλούν.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οι επιθέσεις της Χ.Α. στα μέλη του ΚΚΕ, σε μετανάστες, σε στέκια πολιτικών χώρων όφειλαν να έχουν προβληματίσει και κινητοποιήσει κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς. Δυστυχώς, υπήρχε, για χρόνια, σιωπηρή ανοχή στη δράση της φασιστικής οργάνωσης.

Έστω και τώρα οφείλουμε να αναστοχαστούμε όλοι τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό.  Σε μια κοινωνία που η συνοχή της δοκιμάζεται από τις μνημονιακές πολιτικές, σε μια κοινωνία φτώχειας, που η πολιτική απαξιώνεται, η συλλογική ένταξη έχει δώσει τη θέση της στον ατομισμό, ο φασισμός βρίσκει έδαφος και ακροατήρια για να αναπτύσσει τη δράση του.

Η στράτευση όλων μας για μια κοινωνία δημοκρατική, με δικαιοσύνη, διατήρηση της ιστορικής μνήμης, εμβάθυνση της παιδείας και του πολιτισμού και η ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες αποτελούν προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ένα σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση όλων μας για να τιμήσουμε όχι μόνο τη μνήμη του Π. Φύσσα αλλά των εκατοντάδων «ανώνυμων» θυμάτων της Χ.Α.».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».
Προσθέτει: «Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και  νοσταλγούς του ναζισμού».
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, αναφερόμενος στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει: «Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση. Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα.
Ο δήμαρχος τονίζει πως όλες οι γειτονιές της Β’ Πειραιά, «στις οποίες έδρασαν δολοφονικά τα τάγματα εφόδου», δεν ξεχνούν. «Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, υψώνοντας ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Εχθρός είναι η λήθη και η επανάπαυση. Και γι αυτό δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη απονομή δικαιοσύνης. Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση όλων των δημοκρατικών θεσμών και ενίσχυση της δημοκρατικής παιδείας» συμπληρώνει ο κ. Κασιμάτης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος