Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Συνάντηση Π. Νίκα και Γ. Τσώνη με Αλ. Χαρίτση

Αναρτήθηκε: 22.08.2017

Προτάσεις για πακέτο έργων στην περιοχή της Καλαμάτας κατέθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Τα έργα, αφορούν  κυρίως ανεγέρσεις σχολικών διδακτηρίων και αθλητικών κέντρων, με ένταξή τους σε ενιαίο ΣΔΙΤ.
Επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας υπενθύμισε στον υπουργό την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου που αφορά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε (κυρίως) τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έχει χρηματοδοτηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά μάλιστα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη και τη μη επιλογή του δρόμου για Σπάρτη από Αλαγονία κρίνεται απολύτως αναγκαία η κατασκευή ενός σοβαρού έργου υποδομής στην περιοχή.
Τέλος, ο κ. Νίκας κατέθεσε πρόταση στον υπουργό για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ο υπουργός υποσχέθηκε, όπως μάλιστα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, να φροντίσει προσωπικά για αυτό το θέμα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος