Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Θεσσαλονίκη:  Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Αναρτήθηκε: 01.08.2017

Πρόστιμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν από το 2012 μέχρι σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Στο πλαίσιο αυτό, απομακρύνθηκε το 75% των παράνομων πινακίδων, σταθερών κατασκευών αλλά και αεροπανό. Η διαδικασία του καθαρισμού και της επιβολής προστίμων θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θα επιδείξουν καμία ελαστικότητα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννης Σάββας, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, το πλαίσιο των προσπαθειών που θα καταβληθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Όπως τόνισε η κ. Πατουλίδου, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια με την αποκεντρωμένη διοίκηση για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, κατ΄ αρχήν από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια από μεγάλους δρόμους όπως η οδός Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας.

Η ίδια επισήμανε ότι πρόκειται για πρόβλημα ρύπανσης αλλά και απόσπασης της προσοχής των οδηγών, τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με φορείς όπως η τροχαία και η πυροσβεστική, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης αλλά και οι δήμοι, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των προστίμων, ο κ. Σάββας τόνισε ότι ορισμένες φορές παρατηρούνται χρονικές καθυστερήσεις στην επιβολή τους, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στον προσδιορισμό εκείνου που θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό. Ωστόσο υπογράμμισε: “δεν θα είμαστε καθόλου ελαστικοί σε αυτό το επίπεδο. Τα πρόστιμα που είναι να επιβληθούν θα επιβληθούν”.

Για την περίπτωση των αεροπανό, η κ. Πατουλίδου γνωστοποίησε ότι η συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου. Ο κ. Σάββας σημείωσε ότι χρειάζονται συντονισμός με διάφορες υπηρεσίες και με την τροχαία, εξειδικευμένα συνεργεία και προσοχή ως προς τον χρόνο και τον τρόπο αποξήλωσης για να μην εκδηλωθούν ατυχήματα. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην αποφυγή επανατοποθέτησης των πανό και των πινακίδων.

‘Αλλωστε η κ. Πατουλίδου ανέφερε ότι, μαζί με την αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την πυροσβεστική και τους δήμους προωθούνται ενέργειες για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων που βρίσκονται στις άκρες των δρόμων και εγκυμονούν κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή:ΑΠΕ

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος