Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
 

Κραυγή αγωνίας για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αναρτήθηκε: 24.08.2012

Σε δυναμικές κινήσεις προχωρούν οι δήμοι της Δυτικής Αττικής προκειμένου να σωθεί, όπως υποστηρίζουν, το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνεται γνωστό ότι αποφάσισαν επεμβαίνοντας δυναμικά, να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» καταλαμβάνοντας το χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Βασική αιτία της απόφασής τους αυτή η διαχρονική και προκλητική αδιαφορία της πολιτείας η οποία έχει ως συνέπεια να υποστεί το πάρκο μεγάλη οικολογική καταστροφή.  Όπως επισημαίνουν, «παρά τις έντονες και επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες τους προς το ΥΠΕΚΑ και τους αρμόδιους υπευθύνους για την εγκατάλειψη του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου 1.150 στρεμμάτων, τόσο του ΑΣΔΑ όσο και των Δημάρχων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Με δεδομένο πλέον ότι η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο και η επικείμενη καταστροφή να είναι μη αναστρέψιμη, αποφασίστηκε η ανάληψη του πλήρους ελέγχου του Πάρκου από τους  Δήμους,  για να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα». Οι φορείς ζητούν να προχωρήσουν και οι τυπικές διαδικασίες, έτσι ώστε το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να παραχωρηθεί οριστικά στην τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό να ληφθούν μέτρα για τη διάσωσή του και να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα, τόσο για την συντήρησή του, όσο και για την την αναβάθμισή του.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος