Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δεδομένα για τον Θερμαϊκό Κόλπο

Αναρτήθηκε: 25.07.2017

Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δεδομένα για τον Θερμαϊκό Κόλπο θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε ευρωπαϊκό έργο για την παραθαλάσσια αστική ανάπτυξη, που ανήκει στο πρόγραμμα «Horizon 2020».

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε χθες τη συμμετοχή του δήμου στην υλοποίηση της σχετικής πρότασης ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο δήμος θα διαμορφώσει τις προδιαγραφές της πλατφόρμας. Σ’ αυτήν θα εισάγονται όλα τα δεδομένα μεγάλου όγκου που διατηρούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και αφορούν τον Θερμαϊκό Κόλπο ή γενικότερα το υδάτινο στοιχείο στο παραλιακό μέτωπο. Τέτοιου είδους δεδομένα μπορεί να σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα, την περιβαλλοντική επιβάρυνση ή τις κοινωνικές ανισορροπίες που ενδέχεται να επιφέρει η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, ως προς την πρόσβαση των πολιτών στο υγρό στοιχείο.

Από την επεξεργασία και την αξιοποίηση των παραπάνω δεδομένων και πληροφοριών, οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου φιλοδοξούν να διαμορφώσουν πολιτικές που αφορούν τον Θερμαϊκό σχετικά με τη θαλάσσια συγκοινωνία, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τη διαπλάτυνση της παραλίας και την ενίσχυση των θαλάσσιων σπορ.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος