Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
 

Νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου

Αναρτήθηκε: 02.07.2017

Την τελευταία της πνοή άφησε 60χρονη εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου, την ώρα που ετοιμαζόταν να αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον δήμο Ζωγράφου ότι η άτυχη, μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας», καθώς προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί.

Ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια  και στους οικείους της εργαζόμενης, και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό της.

«Η Οικογένεια  μας θρηνεί μια συνάδελφο που έφυγε απο κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συλλυπητήρια δήλωσή της η πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου,  εκφράζοντας τη συντριβή της για το γεγονός που βρίσκει τους εργαζομένους αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις τους για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων τους συμβασιούχων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Με αφορμή το θάνατο της εργαζόμενης στον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης έκανε την εξής δήλωση:

“Εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για το θάνατο της άτυχης γυναίκας η οποία έχασε τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της”, τονίζει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης και προσθέτει .

“Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση και ειδικά όσους απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι εργάζονται με ευσυνειδησία, προς όφελος των πολιτών, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.Αναγνωρίζοντας το έργο τους αλλά και τον αγώνα που δίνουν για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, θέλω να εκφράσω τη στήριξη και τη συμπαράσταση μου εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος τους».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος