Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Καύσωνας πλήττει τις περισσότερες περιοχές της  Ιταλίας

Αναρτήθηκε: 25.06.2017

Καύσωνας πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας. Το Σάββατο, η θερμοκρασία άγγιξε τους 38 βαθμούς στην Περούτζια, στην Αγκόνα και στην Φλωρεντία, ενώ στην πόλη της Φερράρα ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς.

Λόγω του υψηλού ποσοστού υγρασίας, σε πολλές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι νιώθουν, παράλληλα, και μεγάλη άπνοια. Όπως αναφέρει ο Τύπος, 16 εκατομμύρια Ιταλοί, την ίδια στιγμή, απειλούνται από την λειψυδρία. Οι αισθητά μειωμένες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην άρδευση και την ύδρευση, και ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας, ο Πάδος, σε ορισμένα σημεία μοιάζει, τις ημέρες αυτές, με ρυάκι.

Στην Σαρδηνία και στην Τοσκάνη, έχει καταστραφεί μέχρι και το 40% της γεωργικής παραγωγής, ενώ σε 72 δήμους στις περιφέρεια της Ρώμης, αποφασίσθηκε να διακόπτεται, ανά διαστήματα, η παροχή του νερού, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Από τις επόμενες ώρες, σε όλες, σχεδόν, τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας και σε μέρος των κεντρικών περιφερειών της χώρας προβλέπονται σφοδρές βροχοπτώσεις με χαλάζι.

Στην Κάτω Ιταλία και στην Ρώμη, όμως, ο καύσωνας δεν αναμένεται να υποχωρήσει.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος