Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 

Ιωάννινα: Εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων

Αναρτήθηκε: 12.06.2017

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου  και ώρα 19.00 η «Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι» (Τοπική Ομάδα Ιωαννίνων) και ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για την υποστήριξη και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του τόπου, διοργανώνουν εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το Πελίτι ξεκίνησε τη δράση του το 1995, ασχολείται με τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των τοπικών ποικιλιών, η έδρα του είναι στο Παρανέστι Δράμας και έχει 20 τοπικές και θεματικές ομάδας σε διάφορες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομη ενημέρωση για την αξία των παραδοσιακών ποικιλιών και τη δράση του Πελίτι και στη συνέχεια θα μοιραστούν σπόροι λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες και σπορόφυτα ντομάτας από παραδοσιακή Γιαννιώτικη ποικιλία που ετοίμασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Ιωαννίνων.

Παράλληλα θα λειτουργήσει  εργαστήρι εικαστικής έκφρασης για παιδιά (και όχι μόνο) με θέμα και υλικό τους σπόρους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους Δημοτικούς λαχανόκηπους του Δήμου Ιωαννιτών (περιοχή Σταυρακίου) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, του ΟΚΠΑΠΑ και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

 

Πληροφορίες: www.peliti.gr
fb: κοινότητα Πελίτι
YouTube: Peliti
e-mail Πελίτι Ιωαννίνων: ioannina@peliti.gr

Τοπική ομάδα Εναλλακτικής κοινότητας Πελίτι

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος