Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Υγειονομικός Σταθμός για υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στο Δήμο Σαρωνικού

Αναρτήθηκε: 27.05.2017

Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη αντιμετώπιση περιττωμάτων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων εγκαταστάθηκε στο Δήμο Σαρωνικού την περασμένη Τετάρτη  από τους μαθητές – μέλη της Ομάδας Ρομποτικής FO.R.T. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας .

Ο σταθμός αναπτύχθηκε από την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας, FO.R.T. – Fokaia Robotics Team, ως μέρος του έργου Be Responsible με το οποίο συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, με τίτλο «Animal Allies», αφορά τη διερεύνηση και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές μέλη της ομάδας σχεδίασαν έναν υγειονομικό σταθμό από χαρτόνι, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες στο μάζεμα των ακαθαρσιών. Παράλληλα, αξιοποίησαν την τεχνολογία QR Code μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν άμεσα από smartphone τα σημεία όπου βρίσκονται οι σταθμοί. Στην επέκτασή του, το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα.

Όπως είπε  μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης, «το έργο της ομάδας FO.R.T. απαντά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, που είναι η ρύπανση των δημοσίων χώρων, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Το γεγονός ότι, παρά τις σαφείς προβλέψεις της νομοθεσίας, υπάρχουν έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας».

Η Ομάδα Ρομποτικής FO.R.T. έλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Διαγωνισμού First Lego League Greece ανάμεσα σε 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ απέσπασε διάκριση στο πεδίο αξιολόγησης Core Values. Οι επιδόσεις αυτές έδωσαν στην ομάδα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο πρωτάθλημα International Open, που θα διεξαχθεί στο Bath της Αγγλίας τον προσεχή Ιούνιο.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος