Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Πόλη «12 Αστέρων» τα Χανιά

Αναρτήθηκε: 24.05.2017

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», απένειμε στο Δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) το 2016.

“Η διάκριση, που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών, που καταβάλλουμε για να διαμορφώσουμε ένα Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό. Συνεχίζοντας μία προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011, φέρνουμε τους δημότες μας πιο κοντά στις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου.

Ο κ. Βάμβουκας συνεχάρη επίσης την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν γιατις υψηλού επιπέδου δράσεις, διοργανώνοντας από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016 σειρά δράσεων, που σχετίζονταν με το κεντρικό θέμα της «Ε.Ε.Τ.Δ. 2016», «Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση».

“Ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας πολιτικής παιδείας και κουλτούρας, καθώς η παιδεία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Η Ευρώπη έχει μέλλον μόνο αν γίνει μια κοινωνία των πολιτών, καθώς δεν αντέχει άλλες περιπέτειες και χρειάζεται να λειτουργήσει πάνω στον αμοιβαίο σεβασμό, κάνοντας τις θεωρίες και τα λόγια πράξη”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, επισημαίνοντας ότι κοινή επιδίωξη είναι η Ευρώπη των λαών, που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, την πολιτισμική πολυμορφία, θα είναι ανεκτική, θα ξεπερνά τις στερεοτυπικές αντιλήψεις, ώστε σύσσωμη και δυνατή να στραφεί εναντίον της τρομοκρατίας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος