Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
 

Αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου η βράβευση καλών πρακτικών στους δήμους της Ελλάδας

Αναρτήθηκε: 14.05.2017

Ημερίδα με κεντρικά θέματα το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» και τη «Βράβευση Καλών Πρακτικών στους Δήμους της Ελλάδας» συνδιοργανώνει το ΙΤΑ, η ΕΕΤΑΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στη Χερσόνησο Κρήτης (Lyttos Beach Hotel, Αίθουσα ”Multi”).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος «Καλές Πρακτικές στους Δήμους της Ελλάδας – Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη».

Με αφορμή τη σχετική ημερίδα ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι μαζί με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το ΙΤΑ και την ΕΕΤΑΑ, «συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλών πρακτικών στους δήμους».

«Για τη ΚΕΔΕ τα ζητήματα καινοτομίας και καλών πρακτικών καθώς και η ανάδειξη και δημοσιοποίηση τους, είναι ύψιστη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό αξιοποιούμε κάθε μέσο που διαθέτουμε προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι νέες πρακτικές που υλοποιούνται τόσο από δήμους της χώρας μας, όσο και από την αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό, διεθνές επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση είναι ένα σήμα που μπορούν να λάβουν όλοι οι δήμοι που πληρούν τα κριτήρια. Οι δήμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν προκειμένου να διακριθούν για το επόμενο έτος μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το Σήμα μέσω email στην κα Χαρά Λόκα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων ITAcloka@ita.org.gr (Tel: +30 210 3250300).

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας στη Χερσόνησο

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος