Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
 

Η έκθεση της Βουλής για τον Καποδίστρια στις πόλεις του Δικτύου 

Αναρτήθηκε: 08.05.2017

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, Ελένη Δρούλια, και τον ιστορικό και μελετητή του Αρχείου Καποδίστρια, Χρήστο Λούκο, είχε την Πέμπτη, στην Αθήνα,  ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ως εκπρόσωπος του Δικτύου Καποδίστρια.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, σε χρόνο που θα καθοριστεί, η μεταφορά στις ελληνικές πόλεις του Δικτύου (Κέρκυρα, Ναύπλιο και Αίγινα) της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία στο χρόνο» που φιλοξενείται μέχρι τον Ιούλιο του 2017 στη Βουλή.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται    στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, περιλαμβάνει    χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης.

Παράλληλα, εκτίθενται  ποικίλα τεκμήρια, που έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα  και Πρόεδρο  της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής  Γ. Πάντζα, «η Έκθεση αναδεικνύει την προσωπικότητα ενός χαρισματικού ηγέτη, μέσα από τα πλούσια ιστορικά τεκμήρια και τις συλλογές που κατέχει η Βιβλιοθήκη της Βουλής, καθώς επίσης και τις μεγάλες διπλωματικές ικανότητές του μέσα από 18 Ρωσικά έγγραφα που έρχονται στο φως από το αρχείο παλαιών εγγράφων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος