Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: Τα περιθωριακά στοιχεία στα χρόνια της βενετικής Κρήτης

Αναρτήθηκε: 08.05.2017

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.

Η 12η παρουσίαση, είναι ένα αφιέρωμα στο περιθωριακό στοιχείο και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη.

Το Α΄ μέρος έχει θέμα «Στα άκρα της κοινωνίας: τα περιθωριακά στοιχεία στα χρόνια της βενετικής Κρήτης».Πρόκειται για μία αναφορά σε περιθωριακές ομάδες της κοινωνίας μέσα από συμβολαιογραφικά έγγραφα της βενετοκρατίας. Η παρουσίαση θα γίνει από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Παλαιογραφίας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σήμερα  Δευτέρα 8 Μαΐου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), στις 19:30 .

Το Β’ μέρος έχει θέμα  «Περιήγηση στα πολιτικαρεία του Κάστρου». Είναι μία αναφορά στις «πολιτικές» γυναίκες της πόλης  από τα βυζαντινά χρόνια ως σχεδόν τη σύγχρονη εποχή, με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) την Παρασκευή 12 Μαΐου  στις  19:30.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος