Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 

Αλ. Τσίπρας: Η μεταρρύθμιση στην Τ.Α. μία από τις πέντε προτεραιότητες της Κυβέρνησης -Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν

Αναρτήθηκε: 04.05.2017

Τους πέντε πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής εφ εξής παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο: Αύξηση των θέσεων εργασίας, επενδύσεις, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την τεχνική συμφωνία ισορροπημένη και βιώσιμη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι «οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας» και πως όμως «έχουμε ιεραρχήσει τον θεμελιώδη στόχο» που είναι «να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Να τελειώσει οριστικά η περίοδος της ταπεινωτικής επιτροπείας».

Σημείωσε επίσης ότι εκτός, όμως, των μέτρων που αφορούν το δημοσιονομικό κομμάτι, «η συμφωνία περιέχει και μια σειρά κομβικών ζητημάτων, στα οποία μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στο θέμα των συμβασιούχων.
«Στο θέμα των συμβασιούχων, ανέφερε, καταφέραμε αφενός να μην περικοπεί ο αριθμός αυτών που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου να εισαχθεί ρήτρα εξαίρεσης αυτών που προσλαμβάνονται για την κάλυψη των αναγκών της προσφυγικής κρίσης».
Αναφερόμενος στο τέταρτο σημείο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ότι ο Καλλικράτης, αποδεδειγμένα παρήγαγε περισσότερες στρεβλώσεις από αυτές που υποτίθεται ότι θα έλυνε.

«Στόχος μας, είπε, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με τη μέγιστη δημοκρατική νομιμοποίηση, με λογοδοσία στις τοπικές κοινωνίες, με διαφάνεια και φυσικά με τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις που έχω την πεποίθηση ότι τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που πραγματικά έχουν έγνοια για τον τόπο τους, θα είναι ευεργετικές».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος