Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Το 5ο μαθητικό περιβαλλοντικό συνέδριο:«Δρω για την πόλη μου» στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε: 26.04.2017

Το 5ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Δρω για την πόλη μου», διοργανώνει την Παρασκευή 28 Απριλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.

Το συνέδριο που θα διεξαχθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 9.00 έως τις 13.00, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», με τη συμβολή των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη δράση θα πάρουν μέρος 300 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 14 σχολεία της χώρας, με βασικό στόχο να εκφράσουν τις απόψεις τους για ζητήματα της καθημερινότητας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν από τις ομάδες μαθητών και τους εκπροσώπους των δήμων και άλλων φορέων της πόλης, είναι:

  • Το πάρκο της γειτονιάς μου / Ένας δημόσιος χώρος για το παιχνίδι, τη φιλία, την παρέα μας, τη γειτονιά
  • Η αυλή του σχολείου μου / Μια αυλή για το παιχνίδι, την παρέα, τη γειτονιά, την επαφή με τη φύση, μια αυλή κομμάτι της καθημερινότητας της γειτονιάς του σχολείου
  • Μια γιορτή γειτονιάς / Μια γιορτή για την καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη, την ανταλλαγή απόψεων για τη γειτονιά μας
  • Θέλω λιγότερο πλαστικό στην πόλη μου / Μια προσπάθεια για μείωση των απορριμμάτων μας
  • Μια πόλη φιλόξενη – ανοιχτή σε όλους χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία, που ενσωματώνει πρόσφυγες και μειονότητες
  • Θέλω να πηγαίνω με ποδήλατο από το σπίτι στο σχολείο! / Διεκδικώ τη μετακίνησή μου με ποδήλατο από το σπίτι στο σχολείο
  • Θέλω να περπατώ ανεμπόδιστα στο πεζοδρόμιο! Διεκδικώ την καθημερινή μετακίνηση με τα πόδια στην πόλη
  • Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα / Συμμετέχω με τις ιδέες μου στην ανάδειξη του στοιχείου της θάλασσας στην πόλη μου
  • Απ’ το χακί στο πράσινο: Νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά / Συμμετέχω με τις ιδέες μου στη διαμόρφωση του νέου Πάρκου

Οι δράσεις του 5ου Περιβαλλοντικού Μαθητικού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν από την Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», στις 09.00, με τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συζητούν θέματα της πόλης ανά ομάδες.

Στις 11.00 οι μαθητές θα ανακοινώσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα αποτελέσματα της συζήτησης και στις 12.30 θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία, για να ιεραρχήσουν τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν.

Ταυτόχρονα, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα υλοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια, με κόμικς, γκράφιτι, κηπουρική, κατασκευή ξύλινων φωλιών για πουλιά και καταγραφής με drone.

Με τη λήξη της εκδήλωσης ομάδες μαθητών θα προσφέρουν φυτά και θα μεταφέρουν μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος στους περαστικούς.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος