Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Να μην παραχωρηθούν οι παραλίες NATURA 2000 στους ΟΤΑ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αναρτήθηκε: 05.04.2017

Να εξαιρεθούν οι παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ και να προκηρυχθεί το έργο προετοιμασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Χωρίς το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς άσκησης δραστηριοτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Προστατευόμενων περιοχών, η εξαίρεση παραχώρησης παραλιών εντός των περιοχών NATURA 2000 είναι σήμερα η μόνη ασφαλής επιλογή για τη διαφύλαξη του προστατευτέου αντικειμένου» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ενόψει δε της έκδοσης νέας ΚΥΑ για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους ΟΤΑ κατά θερινή περίοδο 2017, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι συνεχίζονται οι χρονοτριβές στην προκήρυξη του ενταγμένου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έργο προετοιμασίας των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Αν και το έργο, σημειώνουν δρομολογήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση «μετά από 7ετή υπονόμευση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μετρά ωστόσο ήδη σχεδόν 2 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων».

Με επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να εξαιρεθούν οι περιοχές NATURA 2000 από την απόφαση παραχώρησης παραλιών στους ΟΤΑ για τη θερινή περίοδο 2017. Επιπλέον ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοτος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη θεσμική θωράκιση των πολύτιμων και ευαίσθητων αυτών περιοχών.

Και καταλήγουν: «Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση οδηγεί σε διαχειριστική παράλυση, σε αναπόφευκτη ευρωπαϊκή καταδίκη και σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του πολυτιμότερου φυσικού κεφαλαίου της χώρας».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος