Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Ακόμη μία δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Αναρτήθηκε: 03.04.2017

Με ακόμη μία σημαντική δωρεά εμπλουτίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου. Πρόκειται για περισσότερους από 300 τόμους της προσωπικής βιβλιοθήκης του δημοσιογράφου και τελευταίου εκδότη της ιστορικής εφημερίδας «Μεσόγειος», Κώστα Γραμματικάκη.

Η δωρεά αφορά ένα σημαντικό σύνολο βιβλίων, κυρίως κρητικού περιεχομένου, με σημαντικούς τίτλους ιστορίας -παλαιότερης και σύγχρονης- αρχαιολογίας, λαογραφίας και λογοτεχνίας, από σημαντικούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Μεταξύ αυτών και οι πολυάριθμοι τόμοι από τα σημαντικά επιστημονικά περιοδικά της Κρήτης όπως, Κρητικά Χρονικά, Παλίμψηστο, Απόστολος Τίτος, Ν. Χριστιανική Κρήτη, Μολυβδοκοντυλοπελεκητής, κ.ά.

«Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί, πλέον, σε μία κιβωτό πολύτιμης γνώσης για την ιστορία της Κρήτης και όχι μόνο», τόνισε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης. Παράλληλα, μίλησε για τον τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται, το πολύτιμο αρχειακό υλικό, με χιλιάδες τα βιβλία που μπορούν να ταξιδέψουν, να ψυχαγωγήσουν, αλλά και να διδάξουν στον κάθε αναγνώστη την ιστορία.

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γραμματικάκη για την ευγενική χειρονομία του.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος