Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
 

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρωµένο Τηλεµατικό Σύστηµα ∆ηµοτικών Συγκοινωνιών

Αναρτήθηκε: 30.03.2017

Εγκρίθηκε η πρόταση για «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που υπέβαλε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους Ρόδου και Θήρας, την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το και το Ερευνητικό Κέντρο FREDERICK, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας    Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Το ύψος χρηματοδότης της εν λόγω  πρότασης με το ακρωνύμιο ΕΥ- ΚΙΝΗΣΗ, ανέρχεται σε 1,502.785,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

  • Εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής
  • Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού πεδίου και τηλεματικών οχημάτων
  • Ανάπτυξη, έλεγχος και ολοκλήρωση των επιμέρους υποσυστημάτων και εφαρμογών σε ενιαία πλατφόρμα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  «η  εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική για τον Δήμο μας, καθώς το εν λόγω έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος για τις αστικές μεταφορές, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πληροφόρησης του κοινού με χρήση προηγμένων μέσων. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως η μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών του Δήμου, η άρτια πληροφόρηση Ελλήνων και ξένων τουριστών και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Παράλληλα, θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, ενώ θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος