Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

Απεργία ταξί στην Ιταλία, λίγο πριν από την άφιξη των ευρωπαίων αξιωματούχων για την επετειακή Σύνοδο της Ένωσης

Αναρτήθηκε: 23.03.2017

Απεργία πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί, σε όλη την Ιταλία, λίγο πριν από την έναρξη των αφίξεων των περισσότερων πρωθυπουργών και προέδρων που θα πάρουν μέρος στην επετειακή Σύνοδο του ερχόμενου Σαββάτου, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα στις οκτώ το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις δέκα το βράδυ, με πολύ σημαντικά προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις.

Οι Ιταλοί οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται κατά του ελλιπούς νομικού πλαισίου σε ότι αφορά τα «ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό», και ειδικότερα, κατά της διαδικτυακής εφαρμογής Uber, η οποία θεωρούν ότι τους ανταγωνίζεται αθέμιτα.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των Ιταλών ταξιτζήδων σε ανακοινωθέν τους αναγνωρίζουν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση Τζεντιλόνι για την επίλυση του όλου θέματος και για την έγκριση ενός νέου νόμου για τον όλο τομέα, αλλά υπογραμμίζουν ότι ακόμη δεν επαρκούν.

Ένα από τα κύρια σημεία, πάντως, τα οποία προβλέπονται στην πρόταση της κυβέρνησης και βρίσκουν σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων οδηγών ταξί, είναι ότι οι «οδηγοί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο» θα μπορούν να εργάζονται μόνον στην περιοχή της πόλης από την οποία έχει εκδοθεί η επαγγελματική τους άδεια.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος