Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

Τι προβλέπει γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τη θέση αιρετών σε αργία

Αναρτήθηκε: 22.03.2017

Τις προϋποθέσεις για να τεθεί αιρετός σε κατάσταση αργίας αυτοδίκαιης αργίας, περιγράφει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωμοδότηση για τη θέση αιρετών σε κατάσταση αργίας απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή της έκδοσης αμετακλήτου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα και της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών όρων ή προσωρινής κράτησης.

Η ισχύς του διοικητικού μέτρου ανατρέχει σε χρόνο προγενέστερο της έκδοσης της οικείας πράξης, εφόσον, σ΄ αυτόν το χρόνο, συνέπιπταν και ίσχυαν και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις και εξακολουθούν να συντρέχουν στο χρόνο κατά τον οποίο εκδόθηκε η διοικητική πράξη της θέσης σε αργία.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η  ισχύς του διοικητικού μέτρου δεν επηρεάζεται από την τυχόν άρση της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών μέτρων ή της προσωρινής κρατήσεως σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν κατά τον οποίο συνέπεσαν οι δύο προϋποθέσεις ή τον χρόνο εκδόσεως της οικείας πράξεως. Δηλαδή αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα ή η προσωρινή κράτηση ισχύει η έκπτωση του αιρετού από τη θέση του.

Αναλυτικά η Γνωμοδότηση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος