Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ανάδειξη μονοπατιών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Αναρτήθηκε: 30.01.2017

Προσπάθεια εντοπισμού και ανάδειξης πεζοπορικών-περιηγητικών διαδρομών μέσα στα όρια  της περιοχής του, έχει ξεκινήσει ο  Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας», ώστε να ενταχθούν σε ένα Πανελλήνιο δίκτυο μονοπατιών.

Ιστορικά τα μονοπάτια ξεκίνησαν να δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της εποχής στη βάση της επικοινωνίας με γειτονικούς οικισμούς, ανταλλαγής προϊόντων και ανάπτυξης του εμπορίου.

Σήμερα τα ίδια αυτά μονοπάτια μπορούν να συμβάλουν από διαφορετική σκοπιά στην ανάπτυξη των οικισμών και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσω του πεζοπορικού ή περιηγητικού τουρισμού δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις παραδόσεις, να ψυχαγωγηθεί και να νιώσει την χαρά της περιήγησης και της ανακάλυψης.

Στα πλαίσια αυτά καλούνται και όσοι θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια και να συνδράμουν με τη γνώση τους, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπεύθυνος Α. Μάκρας, στα τηλέφωνα 2551350097 και  6970141550.

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος