Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δηλώσεις Γ. Ιωακειμίδη, Ν. Σαράντη, Δ. Μπίρμπα σχετικά με την έγκριση ΠΕΣΔΑ Αττικής

Αναρτήθηκε: 11.12.2016

περιφερειακό συμβούλιο Αττικής«Η Αττική διαθέτει πλέον νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και είναι ευθύνη όλων μας, και κυρίως των αιρετών, μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες, να λειτουργήσουμε με εκείνο τον υπεύθυνο τρόπο που απαιτεί η εφαρμογή του, και όχι με εμπρηστικές και ανακριβείς δηλώσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Ιωακειμίδης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Αττικής απαντώντας ουσιαστικά στην χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Προέδρου της ΚΕΔΕ, αναφορικά με την έγκριση του ΠΕΣΔΑ Αττικής από το Περιφερερειακό Συμβούλιο, που έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις Δούρου», που «ευτελίζουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

Οπως αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Ιωακειμίδης, μέλος επίσης του ΔΣ της ΚΕΔΕ «τα σχόλια περί δήθεν «αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» που «ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, είναι αβάσιμα και είναι ακριβώς αυτά που ουσιαστικά υπονομεύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αιρετές διοικήσεις που την εκπροσωπούν. Τις διοικήσεις που έχουν την ευθύνη λήψης των αποφάσεων, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο κρίσιμα θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει σωρεύσει κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά προβλήματα». 

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ιωακειμίδη:

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, με αφορμή την έγκριση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου μέσα σε συνθήκες έντασης, ενέκρινε τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Η ένταση ήταν απόρροια της επιμονής ομάδας πολιτών που, αφενός αρνήθηκε να πάρει το λόγο που τους έδωσε ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, κ. Θ. Σχινάς, για να εκφράσουν τις απόψεις τους, αφετέρου δεν επέτρεπε την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.

Όπως εξελίχθηκε η συνεδρίαση, η λήψη της απόφασης έγκρισης του ΠΕΣΔΑ ήταν μονόδρομος.

Τα σχόλια περί δήθεν «αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» που «ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, είναι αβάσιμα και είναι ακριβώς αυτά που ουσιαστικά υπονομεύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αιρετές διοικήσεις που την εκπροσωπούν. Τις διοικήσεις που έχουν την ευθύνη λήψης των αποφάσεων, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο κρίσιμα θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει σωρεύσει κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά προβλήματα.

Η Αττική διαθέτει πλέον νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και είναι ευθύνη όλων μας, και κυρίως των αιρετών, μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες, να λειτουργήσουμε με εκείνο τον υπεύθυνο τρόπο που απαιτεί η εφαρμογή του, και όχι με εμπρηστικές και ανακριβείς δηλώσεις.

 

Θέση στην αντιπαράθεση για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ Αττικής παίρνει με δήλωσή του και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ν. Σαράντης, απαντώντας και αυτός εμμέσως στις αιτιάσεις του κ. Πατούλη.

 «Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ενέκρινε τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μέσα σε συνθήκες έντασης, καθώς ομάδα πολιτών επέμενε να μην επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης, απορρίπτοντας την πρόσκληση του προέδρου του ΠΕ.ΣΥ να λάβουν το λόγο για να εκφράσουν τις απόψεις τους.Πρόκειται για απόφαση κρίσιμης σημασίας για ένα κορυφαίο ζήτημα για το μέλλον των πολιτών της Αττικής. Δηλώσεις σχετικά με δήθεν παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών δεν έχουν καμία σχέση με το τι πραγματικά συνέβη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναφέρει ο κ. Σαράντης καταλήγοντας: «Οι Δήμαρχοι της Αττικής είμαστε υποχρεωμένοι να επιδείξουμε τη σοβαρότητα που απαιτεί η συγκυρία και την ευθύνη που επιβάλλει η αντιμετώπιση ενός πολυπαραγοντικού και ύψιστης σημασίας θέματος όπως είναι η διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής. Ο στόχος και ο αγώνας επιμένω ότι είναι κοινός : Μια διαχείριση προς όφελος των δήμων, των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».

Πρώτος στην ανακοίνωση του Γραφείου Προέδρου της ΚΕΔΕ αντέδρασε ο Δ. Μπίρμπας, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αιγάλεω.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Μπίρμπας αναφέρει:

O TEMPORA, O MORES!

  Με έκπληξη διαβάσαμε “επίκαιρη” (4 ημέρες μετά!!!) καταγγελία του γραφείου Προέδρου ΚΕΔΕ με προσωπικές επιθέσεις, στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για μεθοδεύσεις στη συζήτηση για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, στο Π.Σ. της Περιφέρειας στις 6 Δεκέμβρη 2016.

Γιατί άραγε όχι ο πρόεδρος αλλά το γραφείο; Κάνει ντροπές και κρύβεται; κρίση μεγαλείου; ή απαξίωση της Ρένας Δούρου; Άγνωσται αι βουλαί του προέδρου.

Προφανώς και διαφωνούμε απόλυτα και με το ύφος και με τις αιτιάσεις, ο καθένας με το στυλ του και γι’ αυτό κρίνεται. Αλλά από πού και ως πού το γραφείο Προέδρου ΚΕΔΕ να τοποθετείται και να καταγγέλλει, για ένα ζήτημα που δεν υπάρχει αίτημα, ανακοίνωση ή καταγγελία της καθ’ ύλην αρμόδιας ΠΕΔ Αττικής.

Το να μπερδεύεις το γραφείο πρόεδρου ΚΕΔΕ με το γραφείο Δημάρχου Αμαρουσίου και την κομματική σου παράταξη είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δυστυχώς η κακοποίηση του θεσμικού του ρόλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συνεχίζεται και μετά το συνεδριακό τραγέλαφο.

Υ.Γ. ουδέν κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και ανακοινώσεις χωρίς φωτογραφικά ενσταντανέ, κάτι είναι κι αυτό.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος