Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
 

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης 

Αναρτήθηκε: 11.12.2016

parko tritsiEκδήλωση για το Έδαφος και τη Διατροφή, με αφορμή τις παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους και Βουνού στις 11 Δεκεμβρίου 2016, διοργανώνουν την Κυριακή στις 11.15 π.μ. το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ»/ Nature friends Greece σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τον  ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ Δ/νσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας  προς όλους τους εκπαιδευτικούς της  Περιφέρειας Εκπαίδευσης  Γ’ Αθήνας , στόχος της εκδήλωσης -και της παρουσίας σε αυτήν εκπαιδευτικών και μαθητών- είναι «η κατανόηση της  σπουδαιότητας  του εδάφους ως κρίσιμου συστατικού του φυσικού συστήματος και της συμβολής του στην ανθρώπινη ευημερία. Το υγιές και ζωντανό έδαφος μας προστατεύει από τις περιβαλλοντικές καταστροφές, από τη κλιματική αλλαγή, από τα δηλητήρια στο πιάτο μας».

Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας,  «η ξηρά που χρησιμοποιείται για αστικοποίηση, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, καθώς το έδαφος στην Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές απειλές και υποβάθμιση: σε πάνω από 250.000 τοποθεσίες το έδαφος έχει υποστεί χημική ρύπανση και μόλυνση, σχεδόν τα μισά από τα γεωργικά εδάφη απειλούνται από εξάντληση της οργανικής ύλης τους, δεκάδες εκατομμύρια εκτάρια εδάφους υφίστανται διάβρωση από τον άνεμο και τη βροχή και η ερημοποίηση επεκτείνεται σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας τις καλλιέργειες σε αυτές πιο ευαίσθητες στη λειψυδρία και σε κλιματικές αλλαγές».

Στόχος για την Ελλάδα είναι, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, να συγκεντρωθούν 15.750 υπογραφές για την προστασία του εδάφους.

Για τον λόγο αυτό γίνεται εκστρατεία υποστήριξης με εθνικό συντονιστή το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece http://naturefriends-gr.blogspot.gr/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.people4soil.eu/el.

Η εκδήλωση στο Πάρκο Τρίτση είναι η μοναδική στη χώρα μας που  έχει καταγραφεί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (05.12.2016) στον κατάλογο της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας/ Food and Agriculture Organization, FAO

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος