Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

Εξαίρεση των μικρών δήμων από το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις ζητά ο Γ. Πατούλης

Αναρτήθηκε: 10.12.2016

συμβάσειςΤην έντονη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ για το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών καθυστερεί σημαντικά τη δρομολόγηση όλων των προαπαιτούμενων για την ορθή εφαρμογή του νόμου 4412/2016 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις έργων, εκφράζει με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως «οι μικροί Δήμοι (ορεινοί και νησιωτικοί) δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό που θα πλαισιώσει τις προβλεπόμενες Επιτροπές που αφορούν τα αποφαινόμενα όργανα έγκρισης διενέργειας δημοσίων συμβάσεων.

Παράλληλα σημειώνεται πως «το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και λειτουργήσει το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα μέσω του οποίου θα διενεργούνται υποχρεωτικά όλες οι ηλεκτρονικές κληρώσεις».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα «με την πλήρη αδυναμία των Σχολικών Επιτροπών που είναι με ΝΠΔΔ, πλην όμως πέραν ενός Διοικητικού Γραμματέα δεν έχουν καμία υπηρεσιακή υποδομή, καθόσον τα μέλη τους είναι κυρίως αιρετοί εκπρόσωποι και όχι υπάλληλοι».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι έργα μικρής κλίμακας, που χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης, αλλά και απαιτούμενες μικροπρομήθειες να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται, με συνέπεια «να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος στην υγεία και την ασφάλεια των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου».

 

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί άμεσα την Κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι Σχολικές Επιτροπές να εξαιρεθούν των διατάξεων του Ν.4412/2016 για έργα – εργασίες και προμήθειες μικρής κλίμακας και μέχρι του ποσού των 6.000 €. Επίσης ζητά το ίδιο να ισχύσει και για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος