Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
 

Ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αναρτήθηκε: 30.11.2016

symboylio_tis_eyropisΠραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,  την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η συνάντηση εργασίας που σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας  της υποψηφιότητας ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στον θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Συμβουλίου  Stefano Dominioni, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου  Gian Andrea Garancini και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης  Μιχάλης Βαμιεδάκης παρουσίασαν την πρότασή τους.

Δήμος και Περιφέρεια  δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα εκπονήσουν ένα πρώτο σχέδιο υποψήφιας διαδρομής, η οποία θα επικεντρωθεί τόσο στην υλική όσο και στην άυλη κληρονομιά του Μινωικού Πολιτισμού καθώς και  στο ταξίδι των Μινωιτών στην Μεσόγειο και όχι μόνο.  Η διακρατική πρόταση που θα φτιαχτεί με βάση τον οδηγό του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες που ακολούθησε το μινωικό ταξίδι (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Αίγυπτος κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές είναι χρονοβόρα και θα χρειαστεί , μεταξύ άλλων,  η συγκρότηση μιας επιστημονικής επιτροπής φορέων από τις εμπλεκόμενες χώρες.

Ο θεσμός των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης γεννήθηκε το 1987 και μέχρι σήμερα αριθμεί 31 Διαδρομές που ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος