Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

Αναρτήθηκε: 14.11.2016

ευρωπαϊκή επιτροπήΕπιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ αναφορικά με την ανάγκη μεγαλύτερης προόδου στη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία απέστειλε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την αρμόδια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις προθέσεις της Επιτροπής όσον αφορά τα κράτη-μέλη που δεν έχουν ακόμη υποδεχθεί κανέναν από τους πρόσφυγες που είναι επιλέξιμοι προς μετεγκατάσταση, ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους, το πρόγραμμα προχωράει και πως μέχρι την ολοκλήρωσή του είναι «εφικτή» η μεταφορά όλων των προσφύγων που είναι επιλέξιμοι σε Ελλάδα και Ιταλία, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στις δύο χώρες. «Εφόσον δεν συμβεί αυτό η Επιτροπή θα εξετάσει τη λήψη περαιτέρω δράσης», τόνισε.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος