Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
 

Αύριο πανελλαδική δράση “Χωρίς Μεσάζοντες” στο Πεδίον του Άρεως

Αναρτήθηκε: 08.10.2016

unnamed_627Πανελλαδική δράση «Χωρίς μεσάζοντεςδιοργανώνει  αύριο Κυριακή  στο Πεδίον του Άρεως από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, το  Συντονιστικό αλληλέγγυων δράσεων Χωρίς Μεσάζοντες με αγορές προϊόντων από το χωράφι στον καταναλωτή, συζήτηση για τη νομική θωράκιση των αγορών, συλλογικές κουζίνες με τα προϊόντα των παραγωγών, καθώς και παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.agrotopia.gr. Με παράλληλη δράση θα γίνει συλλογή σχολικών ειδών για τις δομές αλληλεγγύης.

«Η προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας χρειάζεται και την δική σου συμμετοχή καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους», αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

«Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες δράσεις αλληλεγγύης και η κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών. Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πραγματικότητα και το μέλλον του είναι ανοιχτό. Είναι μια άλλη αντίληψη που πείθει πως υπάρχει εναλλακτική» τονίζουν οι διοργανωτές οι οποίοι διεκδικούν:

  • Την κατοχύρωση του δικαιώματος των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
  • Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους παραγωγούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
  • Την νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
  • Την διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος