Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αναρτήθηκε: 15.09.2016

Με αφορμή τη σΦύσσας, υμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ήταν η τραγική κορύφωση μιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αλλού σε αντιφασίστες, μετανάστες και στέκια πολιτικών χώρων. Η καταδίκη των νεοναζιστών ως ιδεολογία και πρακτική είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όμως, 3 χρόνια μετά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η δικαστική διαδικασία βραδυπορεί δίνοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Σε μια περίοδο, που τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την ιστορική μνήμη, που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της πολιτικής της «Ευρώπης Φρουρίου», με την προσφυγική κρίση  να θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη, επιτρέποντας στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία να διαχέονται μέσα στη κοινωνία, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται το φασισμό, που παλεύει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος