Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Τρίκαλα: Έξυπνες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ωφελούμενων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

Αναρτήθηκε: 03.08.2016

smartcitiesΣε 150 οικίες ηλικιωμένων στα Τρίκαλα θα αναπτυχθεί το σύστημα «έξυπνων οικιών». Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μετά από πρόταση που έγινε κατ’ αρχήν δεκτή στην ΕΕ και εντάσσεται στο πρόγραμμα ACTIVAGE («Ενεργή Ηλικία»). Στόχος είναι να υλοποιηθεί με ορίζοντα μέχρι το 2019.

Μέσω του προγράμματος οι  ωφελούμενοι θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Οι λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος θα εξειδικευθούν το επόμενο τρίμηνο, για να ακολουθήσει η περίοδος των διαδικαστικών εγκρίσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του ACTIVAGE.

Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Δηλαδή, η συγκεκριμενοποίηση των χρήσεων του διαδικτύου σε αντικείμενα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων:
– της επανασύστασης του δικτύου των «Ψηφιακών Πόλεων» από τον Δήμο Τρικκαίων, από τα τέλη του 2014
– της εμπειρίας από τα προγράμματα e-helath και Smartcare που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

– των επαφών του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στην ημερίδα IoT Focus Area Info Day and Networking, στις 25/1/2016 στις Βρυξέλλες

Ως πρόεδρος του ΔΣ των Ψηφιακών Πόλεων, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνεται πολύ συγκεκριμένη η χρήση του διαδικτύου της επόμενης περιόδου – και μάλιστα σε υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας.

Στο πρόγραμμα μετέχουν από την Ελλάδα ως εταίροι, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και μέσω του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ ο Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής.
Υπεύθυνος για το πρόγραμμα από τις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» είναι ο κ. Γ. Ε. Δαφούλας, ιατρός ειδικ. παθολόγος,

Στο δίκτυο μετέχουν οι Δήμοι Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος