Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 

Τζο Κροξ: Δολοφονία στη σκιά του Brexit – Αφοσιωμένος υποστηρικτής νεοναζιστικής οργάνωσης ο δράστης

Αναρτήθηκε: 17.06.2016

ΤΖ ΚροξΣυγκλονισμένη είναι η βρετανική αλλά και η ευρωπαϊκή  κοινή γνώμη και η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από την εν ψυχρώ δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κροξ στο Μπρίστολ. Η δολοφονία  επηρεάζει βαθιά τη χώρα εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να έχει πολιτικό χρώμα.

Ήδη και οι δυο καμπάνιες ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις πολιτικές δραστηριότητές τους με το που έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση στη βουλευτή.

Η βουλευτής των Εργατικών ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες να φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» – αυτό είναι το όνομα του ακροδεξιού κόμματος – πριν δολοφονήσει την Κοξ. Ωστόσο το ακροδεξιό κόμμα «Πρώτα η Βρετανία» αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το δράστη και καταδίκασε τη δολοφονία.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωστοποίησε χθες μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

«Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

Η Τζο Κοξ, 41 ετών, βουλευτής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), δολοφονήθηκε χθες στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος