Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
 

Δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι ανακοίνωσε η δήμαρχος

Αναρτήθηκε: 01.06.2016

Η δήμαρχος  ΠαΑν Ινταλγκόρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την πρόθεσή της για δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται τακτικά από τις δημόσιες αρχές, κυρίως για λόγους ασφαλείας και υγιεινής.

Ο καταυλισμός θα σέβεται «τις κανονιστικές προϋποθέσεις» και «τους κανονισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών καταυλισμών που υπαγορεύονται από τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», διαβεβαίωσε η δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου.
Θα έχει ως πρότυπο τον πρώτο καταυλισμό που άνοιξε στη Γαλλία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας στο Γκραντ-Σιντ, στον βορρά.  Η έκτασή του θα πρέπει να είναι «αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί πολλές εκατοντάδες προσφύγων. Θα έχει χώρους φιλοξενίας που θα μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα, αλλά θα έχουν «όλες τις απαραίτητες ανέσεις».

Η ιδέα είναι «να μην βλέπουμε πια αυτούς τους αναξιοπρεπείς καταυλισμούς» και «οι άνθρωποι που φθάνουν στερημένοι, να μην είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν κάτω από μετρό ή σε χώρους» όπως αυτός που άνοιξε βόρεια του Παρισιού με σχεδόν 800 ανθρώπους, σύμφωνα με τη δημαρχία.

«Επιθυμώ να είναι εταίρος το κράτος», τόνισε ακόμη η κ. Ινταλγκό, η οποία εδώ και μήνες αποστασιοποιείται από την καθόλου δημοφιλή σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος