Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

ΚΕΔΕ: Η παράταση της ΚΥΑ για τη παραχώρηση ακτών λύνει προβλήματα και αίρει αδιέξοδα

Αναρτήθηκε: 05.05.2016

paraliacrΜε αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν «αλαλούμ με την παραχώρηση 4.000 ακτών στους Δήμους σε όλη τη χώρα», η Κ.Ε.Δ.Ε. υπογραμμίζει ότι:

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατάθηκε για ένα έτος η ισχύς της Κ.Υ.Α. του 2015, όχι μόνον δεν δημιουργεί προβλήματα αλλά αίρει ένα τρομερό αδιέξοδο που θα εδημιουργείτο από την αδυναμία των κατά τόπους αρμόδιων υπηρεσιών «ερήμην των Δήμων», να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των παραλιών σε τρίτους και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα

Αν δεν είχε υλοποιηθεί η θεσμική παρέμβαση τότε θα υπήρχε «απόλυτο αλαλούμ», αφού λόγω αδυναμίας έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών από τα κατά τόπους κτηματικά γραφεία, θα προκαλείτο τεράστια ζημία στον τουρισμό και ευρύτερα στο Δημόσιο αφού οι περισσότερες παραλίες θα καταλαμβάνονταν από αυθαίρετους καταληψίες με δυσμενή αποτελέσματα για την καθαριότητα – την εξυπηρέτηση των λουομένων – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος  – και την απώλεια σημαντικών εσόδων για τους Δήμους και το Δημόσιο.

Η ΚΕΔΕ θα συζητήσει το σχετικό ζήτημα στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και θα εκφράσει τη θετική ανταπόκριση που επέδειξε η Βουλή και το επιτελείο των Υπουργών Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο κρίσιμο αυτό ζήτημα που αποτελούσε ομόθυμη απαίτηση όλων των Ο.Τ.Α. της χώρας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος