Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο ο δήμαρχος Χαλανδρίου και αντιπροσωπεία της Διοίκησης

Αναρτήθηκε: 27.04.2016

Λαρισα_σκηνες_4Τον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, στις 23 Απριλίου,  μετά από συνεννόηση με το Δήμο Λάρισας, και παρέδωσε με τη συνδρομή της «Αλληλεγγύης για Όλους», είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από δημότες της πόλης.

Όπως σημειώνεται αναφορικά με την επίσκεψη, ο  καταυλισμός φιλοξενεί 804 πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι εξαιρετικά αντίξοες εξ αιτίας του κλίματος της περιοχής σε συνδυασμό με την παντελή απουσία φυσικής σκιάς και το ερώτημα είναι το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν εκεί τους μήνες που έρχονται. Είναι φανερό ότι χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων κρατικών φορέων ώστε να υπάρξει μέριμνα για την άμεση εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών ή την εξεύρεση άλλων λύσεων.

Λαρισα_τροφιμα_1Η συσκευασία και η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης έγινε σε συνεργασία με τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» και την κίνηση «Rossonero» που δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα. Στην επαφή με αυτές τις κινήσεις αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γερολυμάτος, Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Συζητήθηκαν, εκτός από τους τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας για την ανάπτυξη των δράσεων αλληλεγγύης, θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και ερευνήθηκαν οι δυνατότητες για στενότερη συνεργασία των δύο Δήμων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος