Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

Την επιστροφή μεταναστών από Ελλάδα σε Τουρκία και τη μετεγκατάστασή τους σε χώρες της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωσε Μ. Σχοινάς

Αναρτήθηκε: 04.04.2016
European Commission in Brussels

European Commission in Brussels

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την παύση των παράνομων μετακινήσεων στο Αιγαίο, άρχισε η επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία και οι προβλεπόμενες από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ολιγάριθμες προς το παρόν, μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Επίσης, ανέφερε ότι σταδιακά αυξάνεται το έμψυχο δυναμικό της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι οι ιθύνοντες της Επιτροπής βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις ελληνικές και τις τουρκικές Αρχές, ούτως ώστε αυτές οι διαδικασίες να γίνονται στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς Δικαίου και πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν τον σκοπό, ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία, όπου θα έχει συζητήσεις «εφ’ όλης της ύλης» με τις τουρκικές Αρχές.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος