Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Το ΕΚ ζητά λεπτομέρειες για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο

Αναρτήθηκε: 09.03.2016

ευρωκοινοβούλιοΛεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη από τους ηγέτες της ΕΕ με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ζήτησαν οι ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι διεθνείς κανόνες για το άσυλο.
Κατά τη διάρκεια συζήτηση στην ολομέλεια με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, οι περισσότεροι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επέμειναν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και οι συνομιλίες για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ δεν θα πρέπει να συνδεθούν με το προσφυγικό ζήτημα.
Οι απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και η πρόσφατη κατάληψη της εφημερίδας Zaman από τις τουρκικές αρχές, καθώς και η αντιμετώπιση της κουρδικής μειονότητας από την Τουρκία, συζητήθηκαν με την Ολλανδή υπουργό Jeanine Hennis-Plasschaert, που εκπροσώπησε την προεδρία του Συμβουλίου, και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Valdis Dombrovskis. Συζητήθηκαν ακόμη οι προετοιμασίες για την επόμενη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17-18 Μαρτίου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος