Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

24ωρη γενική απεργία στη Γαλλία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων

Αναρτήθηκε: 09.03.2016

Anti austerity union protest in ParisMε 24ωρη γενική απεργία και διαδηλώσεις υποδέχονται οι εργαζόμενοι της Γαλλίας τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει και θέλει να προλάβει την κλιμάκωση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων από τους σπουδαστές.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα και ειδικότερα τη συμμετοχή των σπουδαστών στις κινητοποιήσεις, φοβούμενος την επανάληψη των μαζικών κινητοποιήσεων πριν από δέκα χρόνια, οπότε και είχε αναγκαστεί ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ να ανακαλέσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.
Αλλά και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έχει αναβάλει για δύο βδομάδες την κατάθεση της πρότασης της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει διαβούλευση, να προλάβει αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που διαφοροποιούνται, αλλά να διεξαχθούν συζητήσεις με τις πιο μετριοπαθείς εργασιακές ενώσεις, προλαμβάνοντας τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου κατά των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις.
Οι προτεινόμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις ανοίγουν προς διαπραγμάτευση όλα τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν ουσιαστικά κωδικοποιηθεί και ρυθμιστεί.
Για σήμερα λοιπόν έχουν προγραμματιστεί περίπου 144 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων, ενώ ο κρατικός σιδηρόδρομος (SNCF) αναμένει μεγάλες καθυστερήσεις και διακοπές στα δρομολόγια του, με έμφαση στην περιοχή γύρω από το Παρίσι. Επίσης, αναμένεται ότι θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια του Eurostar μεταξύ του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος