Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

ΟΗΕ: Σχέδιο έξι σημείων για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης

Αναρτήθηκε: 04.03.2016

πρόσφυγεςΗ υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρότεινε σήμερα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ένα σχέδιο από έξι σημεία για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ταχέως στην Ελλάδα, όπου παραμένουν 30.000 πρόσφυγες.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία σε κάθε κράτος κέντρων της ΕΕ, τα οποία “θα αναλάβουν την ευθύνη για ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά την καταγραφή των ανθρώπων και την κατανομή τους βάσει ενός συμφωνημένου συστήματος”, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Μελίσα Φλέμινγκ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι ζητεί το 10% των σύρων προσφύγων που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες να επανεγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο μέσα στα τρία επόμενα χρόνια και περιμένει να διατυπωθούν δεσμεύσεις σε σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος