Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 

Λειτουργία  Δημοτικής Ιματιοθήκης Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναρτήθηκε: 26.02.2016

ιματιοθήκηΑύριο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Δημοτική Ιματιοθήκη Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η Ιματιοθήκη η οποία στεγάζεται σε ισόγειο κτίσμα επί της οδού Τριπόλεως 19 στην Αργυρούπολη, απέναντι από το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, θα παραμένει ανοιχτή κάθε Τετάρτη από τις 5.00 έως τις 7.00 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν ρούχα ή άλλα είδη. Είναι σημαντικό, όπως σημειώνεται,  να εξασφαλίζεται ότι όλα τα προς διάθεση είδη –ειδικά τα μεταχειρισμένα – είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Η εξυπηρέτηση των δικαιούχων των παροχών της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται από προσωπικό του Δήμου και από ομάδα εθελοντών πολιτών.

Το ωράριο λειτουργίας της Ιματιοθήκης μπορεί να αλλάζει αιφνιδιαστικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εθελοντών.

Για κάθε αλλαγή και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων θα αναρτάται εγκαίρως σχετική ανακοίνωση.

Η σύσταση της Ιματιοθήκης εντάσσεται στο πλαίσιο της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με στόχο την συμπληρωματική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της πόλης.

Η λειτουργία της αποσκοπεί ειδικότερα στην δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε πολίτες, κάτοικους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών, στους δικαιούχους της Δημοτικής Ιματιοθήκης είναι η διαπίστωση της οικονομικής αδυναμίας, η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση και οι γενικότερες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, καθώς και τυχόν άλλα ιδιαίτερα κοινωνικά ζητήματα που συνυπάρχουν.

Τα δικαιολογητικά και η σχετική αίτηση υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι δικαιούχοι κατόπιν, παραλαμβάνουν από την Υπηρεσία σχετική Κάρτα Εξυπηρετούμενου, διάρκειας ενός έτους.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος